Naslovnica Auto BMW kakvog niko nema: Jedinstveni primjerak na oglasima u Bugarskoj

BMW kakvog niko nema: Jedinstveni primjerak na oglasima u Bugarskoj

BMW 645 u Bugarskoj.
BMW ovim malo poznati kupeom iz serije 6 pozabavio se mali bugarski tuning studio ”Vilner”. Ovaj bavarac je sišao sa proizvodnih traka još davne 2013.. Iako su svjesni toga temeljito ga modifikuju tako da će vremenom da postane jedinstven.

Sada je ovaj primjerak najavljen za slobodnu prodaju, a dobio je i nadimak Bullshark, što je naziv za posebno agresivnu vrstu morskih pasa. To je dakle kombinacija bika i ajkule, koja bi trebala da oslika karakter ovog bavarca.

xPortal - BMW kakvog niko nema: Jedinstveni primjerak na oglasima u Bugarskoj

Spomenuti studio za obradu automobila ”Vilner” do sada je objavio nekoliko ovakvih ne baš ubičajenih projekata za javnost, ali čini se da je ovo najzanimljiviji do sada. Sigurno da je privukao najviše pažnje, jer kojem ljubitelju automobila ne bi privukao pažnju tjunirani BMW kupe.

Nema identičnog primjerka ovom BMW-u serije 6 E63, koji je debitovao 2003. godine u salonu auta u Frankfurtu. Konkretan primjerak je izmijenjen u potpunosti i vjerujemo da ga ni sami dizajneri koji su radili na njemu ne bi ni prepoznali.

Vilner” studio tvrdi da jedini neizmijenjeni dijelovi na autu su krov i vrata. Svi ostali dijelovi i paneli na karoseriji su modifikovani. Krasi ga v8 turbobenzinski motor, radne zapremine 4,4 litra.

xPortal - BMW kakvog niko nema: Jedinstveni primjerak na oglasima u Bugarskoj

Ovaj detalj dalje pokazuje da oglašeni BMW 645i nikako nije onaj fabrički od 2013. godine. Bugari govore da ovaj motor ima 370 ”konja”.

Verzija V8 iz 2013. godine može proizvesti najmanje 408 konjskih snaga, a u ovoj izvedbi se može popeti na više od 500 konjskih snaga.
Međutim, instaliran je i ispušni sistem, kojeg je radila poznata tjunerska kuća AC Schnitzer. Iz Vilnera  su naglasili da je trenutno pomenuti kupe prešao 120.000 kilometara i može iz stanja mirovanja do ”stotke” za 5,4 sekunde.
xPortal - BMW kakvog niko nema: Jedinstveni primjerak na oglasima u Bugarskoj
Putnički prostor kupea opremljen je BMW M6 sjedalima i redizajniranim upravljačem.
Čitav enterijer izrađen je od alkantare i različitih vrsta kože, ne samo sjedišta, već i centralnog grebena i unutrašnje ploče vrata.
Za više novosti iz svijeta automobila čitajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime