Naslovnica Crna hronika OTIŠLA JE PRERANO: Poznata voditeljka umrla od zgrušavanja krvi, porodica krivi vakcinu😥

OTIŠLA JE PRERANO: Poznata voditeljka umrla od zgrušavanja krvi, porodica krivi vakcinu😥

voditeljka

BBC-jeva nagrađivana radijska voditeljka Lisa Šou (44) umrla je u bolnici nakon što su se razvili krvni ugrušci nakon vakcinacije protiv koronavirusa, saopštila je njena porodica. Porodica, prema izjavi, krivi vakcinu Astra Zeneka kojom je Lisa vakcinisana samo 10 dana prije smrti.

Naime, Lisa je razvila jake glavobolje nedjelju dana nakon vakcinacije, a nekoliko dana nakon toga teško se razboljela. Umrla je na klinici Roial Victoria u Njukaslu prošlog petka. Rođaci su potvrdili da je liječena na intenzivnoj njezi zbog krvnih ugrušaka koje je razvila i zbog krvarenja.

Radila je za BBC Radio Nevcastle od 2015. godine i poznata je kao izvještač iste mreže na sjeveroistoku Velike Britanije. U izjavi koju je objavio BBC, njena porodica je rekla:

voditeljka

– Razarani smo i u našim životima sada postoji rupa u obliku Lize koja se nikada ne može popuniti. Uvek ćemo je voljeti i zauvijek će nam nedostajati.

Rick Martin, vršilac dužnosti izvršnog urednika BBC Radio Nevcastle, rekao je:

– Svi u stanici su shrvani i razmišljaju o Lizinoj divnoj porodici. Bila je pouzdana koleginica, briljantna voditeljka, divan prijatelj i voljena supruga i majka. Voljela je da bude na radiju i naša publika je voljela nju. Izgubili smo nekog posebnog koji je mnogo ljudima mnogo značio.

Ljudima mlađim od 40 godina Ujedinjeno Kraljevstvo nudi alternativu Astra Zeneki tamo gdje je dostupna, nakon nekoliko izvještaja pacijenata koji su razvili rijetke krvne ugruške sa niskim nivoom trombocita.

U Velikoj Britaniji je do sada zabeleženo 309 slučajeva od 33 miliona ljudi kojima je data vakcina Astra Zeneka. Lizini nalazi još nisu potpuni, pa niko ne može sa sigurnošću da kaže da je vakcina povezana sa njenom smrću, ali porodica je nepopustljiva u krivici ove vakcine protiv koronavirusa.

Prema Britanskoj agenciji za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA), rizik od ugruška povezanog sa vakcinom procjenjuje se na oko jednog na 100.000 za ljude u 40-ima. Rizik od smrti u svim starosnim grupama je približno jedan na milion.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime