Naslovnica Ekonomija FDA zabranjuje cigarete s mentolom

FDA zabranjuje cigarete s mentolom

Američka Agencija za hranu i lijekove je predložila zabranu mentol cigareta u SAD-u, što je pobjeda za aktiviste protiv duhanske industrije.

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) je predložila zabranu mentol cigareta u Sjedinjenim Američkim Državama, što je pobjeda za aktiviste protiv duhanske industrije, no i udarac za proizvođače cigareta.

FDA radi na prijedlogu standarda proizvoda koji bi trebao biti objavljen iduće godine, a kojim će se zabraniti mentol kao okus u cigaretama, kao i svi drugi okusi, objavila je ta agencija, a prenosi Hina Reuters.

Zabrani će trebati više godina da se implementira zbog vjerovatnih pravnih osporavanja duhanske industrije koja opetovano pokušava blokirati odluke FDA-a. Peticija za zabranu Agencija je bila primorana donijeti odluku do 29. aprila zbog peticije iz 2013. kojom se tražila zabrana mentol cigarete.

Aktivisti tvrde da su Afroamerikanci najviše pod utjecajem marketinških kampanja proizvođača cigareta, prenosi Reuters. “Zabrana mentola, posljednjeg dopuštenog okusa u cigaretama i zabrana drugih okusa spasit će živote, posebno među onima koji su neproporcionalno pod utjecajem tih smrtonosnih proizvoda”, rekla je čelnica FDA-a Janet Woodcock.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime