Naslovnica Koronavirus Vučić o otvaranju kafića: Bez vakcine nećete moću na utakmice, u restorane,...

Vučić o otvaranju kafića: Bez vakcine nećete moću na utakmice, u restorane, kafiće…

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije kazao je da postoje zahtjevi da vakcinisanim građanima dodijele određene privilegije, odnosno da se uvede pozitivna diskriminacija prema navedenoj grupi građana.

Predsjednik je dodao da donošenje takve odluke uopšte nije “lako”. Kazao je da ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ljekari zahtijevaju da revakcinisani ponovo mogu ići na javne događaje kao što su utakmice, ili u zatvorene kafiće i restorane.

“Ja još sagledavam sa Anom (Brnabić) jer to nije laka odluka. Pratićemo situaciju koja je i danas nešto bolja nego prije nedelju dana”, izjavio je Aleksandar Vučić u selu Pukovac kod Doljevca, gdje je danas predsjednik primio drugu dozu vakcine.

Kazao je pored toga da se tačno vidi da su problemi veći u srednama gdje je stopa vakcinacije niža, naročito kada se radi o broju preminulih od posljedica infekcije koronavirusom.

“Lošije je u Novom Pazaru i Šapcu a Novi Sad nije sjajan. Sve drugo manje-više ide nešto bolje. Radovao bih se otvaranju ekonomije ali poštovaću odluku struke, tako smo počeli prije godinu i dva mjeseca i tako ćemo nastaviti”, kazao je predsednik Srbije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime