Naslovnica Sport Fantastični Dončić predvodio Dallas u rušenju favorizovanog Brooklyna

Fantastični Dončić predvodio Dallas u rušenju favorizovanog Brooklyna

Košarkaši Mavericksa pobijedili su sinoć u Dallasu favorizovanu ekipu Brooklyn Netsa rezultatom 113:109 te su tako gostima koji se nalaze u krizi nanijeli četvrti uzastopni poraz.

Mavericksi su nešto bolje otvorili utakmicu, ali u prvom poluvremenu nijedna ekipa nije imala osjetniju prednost. Uoči posljednje dionice Netsi su uspjeli preokrenuti i imati jedan poen prednosti, ali je Dallas u dramatičnoj završnici ipak bio spretniji te su došli do zasluženog trijumfa.

Najbolji u redovima Dallasa bio je Luka Dončić, kojem su dvije asistencije nedostajale do novog triple-doublea. Imao je 24 poena, 10 skokova i osam asistencija. Pomoć je imao i u Powellu koji je imao 12 poena i 10 skokova.

Netsima nije pomoglo ni 45 poena koje je ubacio Irving, dok je Griffin imao po 10 poena i skokova.

Netsi su na drugom mjestu Istočne konferencije sa 43 pobjede i 24 poraza, dok su Mavericksi na petoj poziciji Zapada s omjerom 38-28.

Fantastičnu utakmicu odigrali su sinoć i Toronto Raptorsi i Washington Wizardsi, a nakon odigranog produžetka slavili su gosti rezultatom 131:129. Posebno se istakao Westbrook s novim triple-doublem (13 poena, 17 skokova i 17 asistencija).

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime