Naslovnica Sport Košarka Magični Dončić nosio Dallas do važne pobjede, žestoka borba za play-off NBA...

Magični Dončić nosio Dallas do važne pobjede, žestoka borba za play-off NBA lige

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su izuzetno važnu pobjedu protiv Miamija rezultatom 127:113 te tako nastavili borbu za pozicije koje direktno vode u play-off, a igrač odluke opet je bio slovenski igrač Luka Dončić koji je nosio svoj tim do trijumfa.

Dallas je nešto lošije otvorio meč i Miami je nakon prvih 12 minuta imao prednost od devet poena (39:30), no do poluvremena Mavericksi su ubacili u brzinu više, zaigrali puno bolje u odbrani i nakon što su anulirali prednost Heata, došli do preokreta i prednosti od devet poena na pauzi. Bilo je 63:54.

Da će Dallas doći do pobjede bilo je jasno nakon treće dionice kada su došli do ubjedljive dvocifrene prednosti, a do kraja meča su mirno čuvali stečeno vodstvo i došli do 37. pobjede u ovoj sezoni.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Dallasa Hardaway koji je ubacio 36 poena, no svakako da je prvo ime susreta opet bio Luka Dončić koji je ubacio 23 poena i uz to imao 12 skokova i osam asistencija. U redovima poražene ekipe istakao se Dragić koji je ubacio 19 poena.

U ostalim mečevima izdvajamo pobjedu Los Angeles Clippersa protiv Torona na domaćem terenu sa 105:100 te gostujući trijumf Sacramento Kingsa protiv Oklahome 103:99. Golden Stateu nije pomoglo ni 37 poena Curryja i ovaj tim doživio je poraz od New Orleansa sa 108:103, dok je ubjedljiv Milwaukee u sjajnom meču na kraju bio bolji od Brooklyna.

Buckse je do trijumfa nosio sjajni Antetokounmpo koji je ubacio 36 poena, a Netsima nisu pomogli ni raspoloženi Irving koji je ubacio 38 poena te Durant koji je ubacio 32 poena.

Phoenix je upisao gostujuću pobjedu protiv Clevelanda sa 134:118 i to nakon što su ih razbili u produžecima (20:4), dok je Charlotte također u gostima bio bolji od Detroita sa 102:99.

Trenutno je Phoenix na prvom mjestu Zapadne konferencije sa 47 pobjeda, koliko ima i Utah, dok su redom do šestog mjesta LA Clippersi, Denver, Dallas i Lakersi. Od sedme do desete pozicije su Portland, Golden State, Memphis i San Antonio i ovi timovi vjerovatno će u play-inu voditi borbu za još dva preostala mjesta.

Što se tiče Istočne konferencije, na prvom mjestu je Philadelphija sa 44 pobjede, jednu više od Brooklyna i tri od Milwaukeea. Do šestog mjesta su trenutno rangirani New York, Atlanta i Miami, dok su od sedme do desete pozicije Boston, Charlotte, Indiana i Washington.

Rezultati:

Miami – Dallas 113:127

LA Clippers – Toronto 105:100

Oklahoma – Sacramento 99:103

New Orleans – Golden State 108:103

Milwaukee – Brooklyn 124:118

Detroit – Charlotte 99:102

Cleveland – Phoenix 118:134 (produžeci)

Tabela istočne konferencije:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime