Naslovnica Sport Nogomet KRISTIJAN ERIKSEN više nikada neće igrati fudbal: Čuveni kardiolog saopštio loše vijesti...

KRISTIJAN ERIKSEN više nikada neće igrati fudbal: Čuveni kardiolog saopštio loše vijesti – Ugradiće mu pejsmejker i ZABRANITI sport!

kristijan eriksen

Kristijan Eriksen doživio je srčani udar usred utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Finske, ljekarski tim ga je oživljavao na terenu i srećom fudbaler se polako oporavlja.

Probudio se poslije deset minuta drame, javio iz bolnice saigračima i meč je nastavljen, ali pravo je pitanje šta će sada biti sa njegovom fudbalskom karijerom. Zbog svega onoga što se desilo, čuveni kardiolog tvrdi da mu je ovo bila i posljednja utakmica u karijeri!

Spasio ga je saigrač Simon Kjer koji mu je izvadio jezik, srce mu je prestalo da kuca na pet minuta i zbog novog rizika od narušavanja zdravlja teško da će više igrati.

“Vjerovatno je to kraj njegove karijere”, poručio je doktor Skot Marej, vodeći konsultant za kardiologiju u Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva, za šta ima i vrlo dobar argument.

“Italijani zabranjuju ljudima da se bave sportom ako imaju značajne srčane abnormalnosti, takav je zakon”, rekao je Marej o fudbaleru koji nastupa za milanski Inter.

kristijan eriksen

Kristijan Eriksen u trenutku kada se srušio na teren:

kristijan eriksen

“Tako rade već 20 godina i tako su stopu smrtnosti od srčanog udara u sportu spustili s više od tri na manje od jedan posto. Vjerovatno će Eriksen morati da ima poseban pejsmejker, defibrilator koji prati rad srca i upozorava na probleme”.

“Dođe li do njih, on će odmah šokirati srce”, poručio je doktor.

Kristijan Eriksen ima samo 29 godina i nikada do meča na “Parkenu” nije imao bilo kakvih srčanih problema, niti su prethodna ispitivanja na njemu otkrila nepravilnosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime