Naslovnica Sport Nogomet Liverpool razbio Benficu u gostima 3:1, i zakoračio u polufinale Lige prvaka

Liverpool razbio Benficu u gostima 3:1, i zakoračio u polufinale Lige prvaka

Liverpool razbio Benficu u gostima i zakoračio u polufinale Lige prvaka
Liverpool razbio Benficu u gostima i zakoračio u polufinale Lige prvaka

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na stadionu Da Luz u Lisabonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ekipu Benfice rezultatom 3:1 i tako napravili veliki korak ka polufinalu elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Redsi su bolje otvorili utakmicu, a već u 17. minuti došli su u vodstvo. Robertson je izveo korner, a Konate unutar peterca precizno glavom pogodio za 0:1. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Liverpoola.

Samo šest minuta kasnije Benfica je mogla izjednačiti, ali je lopta nakon udarca Evertona prozujala pored stative. Uzvratio je i Diaz na drugoj strani, a oprezan na golu Benfice bio je Vlachodimos.

Ipak, spasa mu nije bilo deset minuta kasnije. Diaz je ovaj put asistirao glavom, a Maneu nije bilo teško da pospremi loptu u praznu mrežu i udvostruči vodstvo Liverpoola.

Mogao je Liverpool do kraja prvog poluvremena još u dva navrata zatresti mrežu domaćina. Prvo je Diaz šutirao kraj gola iz dobre pozicije, a onda je golman dobro reagovao i zaustavio pokušaj Salaha. Ostalo je 0:2.Samo četiri minute u nastavku utakmice bile su dovoljne Benfici da se vrati u igru. Konate je ovaj put pogriješio budući da je promašio loptu, a sjajni Nunez nastavlja igrati fantastično ove sezone i postiže gol za smanjenje vodstva.

U nastavku utakmice Benfica je imala opasnije prilike. Tako je Alisson pola sata prije kraja meča odlično odbranio udarac Evertona, a sedam minuta kasnije Nunez je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača. Diaz je novu šansu imao osam minuta prije kraja meča, ali mu je šut otišao pored gola. Ipak, nagrada za fantastičnu noć Diazu je stigla dvije minute prije kraja meča kada je postigao lijep pogodak za konačnih 1:3.

Revanš između Liverpoola i Benfice igra se 13. aprila na Anfieldu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime