Naslovnica Sport Nogomet Navijači Fiorentine “poslali” Vlahovića u pakao

Navijači Fiorentine “poslali” Vlahovića u pakao

Navijači Fiorentine
Navijači Fiorentine "poslali" Vlahovića u pakao

Navijači Fiorentine pripremili su specijalnu koreografiju za Juventus i Dušana Vlahovića uoči večerašnje prve utakmice polufinala Kupa Italija, a koja se odnosi na Danteovu knjigu Božanstvena komedija i poglavlje posvećeno Krugu pakla rezervisanom za izdajnike.

Ovo nije samo dugo i žestoko rivalstvo između ovih klubova, već i prvi put da se Vlahović vratio na stadion Franchi otkako je u januaru otišao iz Fiorentine u Juventus. Doček navijača je bio vatren budući da je 10.000 posjetilaca izviždalo srpskog napadača kada je kročio na teren, dok se čula zastrašujuća buka svaki put kada je dodirnuo loptu.

Bizarna poruka navijača Fiorentine

Organizovana navijačka grupa Curva Fiesole je tom prilikom pripremila i posebnu koreografiju koja je pokrila čitavu tribinu. Na njoj je prikazana vatra koja simbolizuje pakao i glava izdajnika koja će da izgori uz neizbježne ljubičaste tonove kao simbol kluba i grada.Koreografija uključujuće citat iz Danteovog Pakla, najvećeg djela italijanske književnosti koja potiče iz Firence jer je toskanski najbliži najstarijem italijanskom jeziku.

“Firenca, po čitavom paklu se tvoje ime širi”, brutalna je poruka napisana za Vlahovića.

Cijeli citat se prevodi kao: “Raduj se, o Firenco, pošto si tako velika, što nad morem i kopnom širiš svoja krila, i po cijelom paklu se tvoje ime širi!” To je Pjesma 26., a dio posvećen prevarama i izdaji, dok Danteov protagonista nastavlja svoje putovanje kroz pakao.

Brutalnom koreografijom navijači Fiorentine su poželjeli Vlahoviću da gori u paklu budući da mu nikako ne mogu oprostiti nedavni prelazak u najtrofejniji italijanski klub.

Na tribinama je bila i još jedna poruka za Vlahovića.

“Sada ne želim više govora, opaki izdajniče. Na tvoju sramotu, ja ću na Zemlju donijeti istinu o tebi koje će te osramotiti”, pisalo je.

Inače, Juventus je pobijedio rezultatom 1:0 autogolom Venutija u sudijskoj nadoknadi vremena.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime