Naslovnica Sport Nogomet Jose Mourinho dobio otkaz u ”Spursima”: 6 dana prije finala

Jose Mourinho dobio otkaz u ”Spursima”: 6 dana prije finala

Mourinho ipak neće odvesti Tottenham do toliko očekivanog trofeja. Jose Mourinho dobio je otkaz u Tottenhamu nakon 17 mjeseci na klupi Spursa.

Vijest je stigla svega šest dana prije finala Liga kupa protiv Manchester Cityja na Wembleyju.

Jedan od glavnih razloga bilo je i ispadanje od Dinama u osmini finala Europske lige.

Time je Tottenham ostao bez mogućeg trofeja i ulaznice u Ligu prvaka. U prvenstvu su sedmi, zasad izvan europskih pozicija, s pet bodova zaostatka za četvrtim West Hamom, koji drži zadnju poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

ose Mourinho stigao je na klupu Tottenhama u studenom 2019. umjesto Mauricija Pochettina. Spursi su mu prvi klub nakon Uniao de Leirije s početka karijere u kojem nije osvojio trofej.

Upisao je 51 posto pobjeda sa Spursima, što mu je najgori učinak karijere od spomenute Leirije, s kojom je imao 45 posto.

Momčad bi do kraja sezone trebao preuzeti trener mlade momčadi Ryan Mason, tek 29-godišnji bivši igrač Spursa koji je rano završio karijeru zbog ozljeda. Novog trenera tražit će naljeto.

Pojavile su se glasine da je Mourinho dobio otkaz nakon što je zbog vijesti o Superligi, u kojoj bi trebao igrati i Tottenham, odbio izvesti momčad na trening, ali takvo što zasad nije spomenuo nijedan relevantni izvor. Još nisu poznati detalji i je li možda na taj način Mourinho isprovocirao otkaz.

Mourinho je imao četvergodišnji ugovor s Tottenhamom. Trebao bi dobiti 30 milijuna funti otpremnine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime