Naslovnica Sport Nogomet Uz 31 pokušaj Bayerna, PSG ipak do trijumfa?

Uz 31 pokušaj Bayerna, PSG ipak do trijumfa?

Kylian Mbappe postigao je dva pogotka dok je Paris St-Germain postigao sjajan učinak u gostima pobijedivši nosioca naslova Bayern iz Minhena u uzbudljivoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Ovo je bio susret prošlogodišnjih finalista i oboje su dali svoj doprinos u izuzetno zabavnoj igri. Koja bi sama po sebi bila vrijedna da bude finale takmičenja.

Mbappeu su trebale samo tri minute da napravi trag dok ga je Neymar hranio, a napadač je progurao noge kroz noge Manuela Neuera.

Marquinhos je sredinom prvog poluvremena udvostručio vodstvo za francuskog prvaka, sjajnim završetkom sjajne lopte Neymara prije nego što je bivši napadač PSG-a Eric Maxim Choupo-Moting krenuo kući da prepolovi deficit.

‘Svi će se naći u redu za Mbappea’
Neuer se iskupio za svoju raniju grešku uskrativši Neymara iz neposredne blizine rano u drugom dijelu. Prije nego što je Keylor Navas na drugom kraju zadržao udarce Davida Alabe i Benjamina Pavarda.

Ali Bayern München je nastavio s pritiskom i zasluženo poravnao satnicu kada je Thomas Muller zabio glavom u zadnji kraj mreže iz slobodnog udarca Joshue Kimmicha.

Međutim, Mbappe je imao posljednju riječ kada je kasno progurao niski udarac kroz noge Jeromea Boatenga. Dajući PSG-u treći ključni gostujući gol u revanšu.

Još jedna velika pobjeda za Pochettinov PSG
Ovo je bio još jedan privlačan rezultat u Europi za ekipu Mauricija Pochettina nakon što su razbili Barcelonu sa 4-1 u prvoj utakmici posljednjih 16 utakmica.

Ta je pobjeda bila utoliko impresivnija jer se dogodila na Nou Campu, a PSG je još jednom otišao u dom evropskog giganta kako bi izveo šokantan rezultat.

Protiv ekipe koja nije izgubila nijednu od svojih prethodnih 19 utakmica u Ligi prvaka – s 18 od tih pobjeda. Gosti su pružili taktički briljantni prikaz dok su se suprotstavljali nemilosrdnim napadima Bayerna. Prije nego što su iskoristili ritam Neymara i Mbappea da ih odaberu na pauzi.

PSG-u je nesumnjivo pomogao izostanak Roberta Lewandowskog na Bayernu jer su domaćini imali 31 priliku na gol. Ali to ne bi trebalo oduzeti odličan učinak Pochettinove momčadi. Koji lijepo postavlja stvari kada se dvije strane sastanu u utorak u Parizu , 13. aprila (21:00).

‘Nisam ovdje da bih se skrivao’ – Mbappe za velike utakmice
Mbappe je ove sezone postigao osam golova u Ligi prvaka. Što je zajednički rekord u jednoj sezoni u konkurenciji Francuz. Zajedno sa Wissamom Benom Yedderom u sezoni 2017-18 i Davidom Trezeguetom u 2001-02.

Njegov dvojnik slijedi njegov hat-trick u pobjedi protiv Barcelone od 4: 1 u prethodnom kolu i rekao je: “Kao što sam rekao u Barceloni, volim ovu vrstu igre.

“Oni nisu uvijek išli mojim putem i možda neće u budućnosti, ali ja nisam ovdje da bih se skrivao. Volim ovu vrstu igre i biti odlučujući.”

Treneru Bayerna Hansiju Flick-u ovo je bio prvi ukus poraza u Ligi prvaka i prokomentirao je broj propuštenih šansi.

“Uz šanse koje smo imali mogli smo postići dobar rezultat uprkos primljenom tri gola,” rekao je Flick.

“Ne volimo gubiti, ali način na koji je ekipa igrala bio je vrhunski.”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime