Naslovnica Sport Košarka Olimpijske igre: Srbi ostaju i bez Nemanje Nedovića u kvalifikacijama, možda i...

Olimpijske igre: Srbi ostaju i bez Nemanje Nedovića u kvalifikacijama, možda i na turniru 😳

Srbi

Srbi ostaju bez Nemanje Nedovića u kvalifikacijama

Član košarkaške reprezentacije Srbije i as Panatinaikosa Nemanja Nedović odustao je od kvalifikacija za Olimpijske igre.

Nakon potvrde da se MVP NBA lige Nikola Jokić neće pridružiti reprezentaciji u borbi za učešće na Olimpijske igre, izostanka beka Bogdana Bogdanovića zbog izborenog finala Atlante u takmičenju Istočne konferencije NBA lige, stigla je vijest da selektor Igor Kokoškov neće moći da računa na Nemanju Nedovića.

Iskusni košarkaš izjavio je za Arena sport da i dalje osjeća posjledice koronavirusa, koji je imao u aprilu i od tad mu je zabranjeno da trenira:

– Bio sam u stalnom kontaktu sa Igorom i doktorima reprezentacije, objasnio sam im u situaciju u kojoj sam bio u aprilu i maju, u tom periodu nije mi bilo dozvoljeno da treniram i da igram, pa sam bio kod kuće i nisam mogao da radim. I dalje moram da mirujem i ne smijem da treniram, ali i kada se oporavim skroz trebaće mi određeni period da napravim lagano taj povratak u sport – započeo je Nedović.

– U dogovoru sa Igorom, koji razumije situaciju, odlučeno je da sigurno preskočim kvalifikacije, a onda da sjednemo 4. jula i da vidimo šta će biti. Da je ovo druga situacija, bilo bi drugačije. Zglob ću da sredim i koljeno ću da sredim, ali sa ovim nema zezanja. Nadam se da ćemo se kvalifikovati, pa ćemo da vidimo da li sam potreban – bio je iskren srpski košarkaš.

Srbi su u Atini osvojili Akropolis kup, a u srijedu igraju prijateljsku utakmicu protiv Meksika kao pripremni meč pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igrekoji se održava od 29. juna do 4. jula u Beogradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nemanja Nedovic (@neda1624)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime