Naslovnica Sport Nogomet Zidane podnio ostavku u Real Madridu, tri kandidata za novog trenera Kraljeva

Zidane podnio ostavku u Real Madridu, tri kandidata za novog trenera Kraljeva

zidane

Francuski stručnjak Zinedine Zidane definitivno je odlučio napustiti Real Madrid i više neće biti trener Kraljeva, prenio je dobro obaviješteni italijanski novinar Fabrizio Romano, a vijest su potvrdili i španski mediji.

Zvanična potvrda očekuje se tokom dana, ali odluka je definitivna i, prema pisanju medija na Pirinejima, momentalno je stupila na snagu.

Zidane je tražio nekoliko dana da razmisli o svojoj budućnosti nakon posljednje ligaške utakmice protiv Villarreala i čelnicima kluba dao je konačnu ostavku, iako je imao važeći ugovor još godinu.

Odluka nije iznenađujuća, jer se o njoj špekulisalo već neko vrijeme, ali će umnogome promijeniti planove Real Madrida koji je sada u potrazi za novim trenerom.

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti popularnog Zizoua, ali tri su kandidata za upražnjenju poziciju trenera Reala.

Kao glavni kandidat figurira sjajni italijanski stručnjak Massimiliano Allegri, koji pregovara i s Juventusom, a opcija je i legendarni Raul Gonzales, koji trenutno vodi Realovu B ekipu.

Konačno, nakon što je jučer napustio Inter, nova opcija za klupu Kraljeva je i Antonio Conte.

Inače, ovo je Zidaneu bio drugi mandat na klupi Reala nakon što se vratio u martu 2019. godine. Prošle sezone osvojio je titulu, a ove sezone ostao je bez trofeja s Kraljevima.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime