Naslovnica Sport Nogomet Zvezda doživjela težak poraz, Barcelona podbacila protiv Galatasaraya

Zvezda doživjela težak poraz, Barcelona podbacila protiv Galatasaraya

Zvezda doživjela težak poraz, Barcelona podbacila protiv Galatasaraya
Zvezda doživjela težak poraz, Barcelona podbacila protiv Galatasaraya

Nogometaši Glasgow Rangersa pobijedili su Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 u prvom meču osmine finala Evropske lige odigranom na Ibrox Parku u Škotskoj.

Bio je to jako čudan meč, jer iako rezultat govori suprotno, Zvezda je većim dijelom meča bila ravnopravan rival i nije imala dovoljno sreće da izvuče pozitivan rezultat.

Domaći su golom Taverniera iz penala u 11. i Morelosa u 15. minuti poveli sa 2:0, ali u tom periodu Zvezdi su poništena dva gola Kataija zbog minimalnih ofsajda. Kada je u 24. minuti golman Rangersa McGregor odbranio penal Kataiju, jasno je bilo da ovo nije noć aktuelnog srbijanskog prvaka.

Umjesto toga, Balogun je u 51. minuti poslije kornera i sjajnog skoka postavio konačnih 3:0.

Do kraja je i Kanga pogodio prečku, McGregor je odbranio još jedan zicer Kataija, a i gol Bena je poništen zbog ofsajda i u ovom susretu nesretna Zvezda će imati gotovo nemoguć zadatak da u revanšu za sedam dana nadokandi veliki zaostatak.

Barcelona je odigrala slabu utakmicu protiv Galatasaraya i na Nou Campu nije bilo golova (0:0). Najbolje šanse imali su Busquets i De Jong u finišu utakmice, ali turski tim je odolio napadima Katalonca.

Suprotno tome, golijada je viđena u duelu Atalanta i Bayer Leverkusena u kojoj su domaći slavili 3:2. Braga je ostvarila pobjedu na svom terenu protiv Monaca rezultatom 2:0.

Rezultati osimne finala Evropske lige:

Atalanta – B. Leverkusen 3:2

Barcelona – Galatasaray 0:0

Braga – Monaco 2:0

Rangers – Crvena zvezda 3:0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime