Naslovnica Sport Nogomet Zvezda ispala iz Evropske lige, Barcelona ipak prošla dalje

Zvezda ispala iz Evropske lige, Barcelona ipak prošla dalje

Zvezda ispala iz Evropske lige, Barcelona ipak prošla dalje
Zvezda ispala iz Evropske lige, Barcelona ipak prošla dalje

Crvena zvezda nije uspjela napraviti senzaciju u uzvratnom meču osmine finala Evropske lige i nakon poraza rezultatom 3:0 u prvom meču od Rangersa, danas su slavili u Beogradu sa 2:1 i oprostili se od ovog takmičenja, dok je Barcelona pobjedom protiv Galatasarayja osigurala prolaz u četvrtfinale.

Zvezda je fantastično otvorila meč i stadion “Rajko Mitić” je eksplodirao u 10. minuti kada je Ivanić pogodio za 1:0, a iako su domaći igrači imali još nekoliko opasnih situacija u prvom poluvremenu, nisu uspjeli postići i drugi gol i doći nadomak poravnanja.

U 56. minuti Kent nakon jednog kontranapada gostiju pogađa za 1:1 čime je žestoko kaznio promašaje domaćih igrača, a nakon toga, znajući da im treba tri gola za produžetke, i domaći igrači kao da su malo povukli ručnu. Do pobjede su došli golom Bena s bijele tačke u 92. minuti, iako su i prije toga imali nekoliko izrazitih šansi.

Nakon 0:0 u prvom meču u Španiji, Barcelona je danas nakon preokreta pobijedila Galatasaray i prošla u četvrtfinale. Domaći su poveli golom Marcaoa u 28. minuti, no samo devet minuta nakon toga Pedri postiže lijep gol i vraća stvari na početak.

Pobjedu i prolaz Barceloni donio je Aubameyang u 50. minuti golom za 2:1, što će se na kraju ispostaviti i kao konačan rezultat.

Atalanta je odbranila prednost iz prvog meča protiv Bayera i s novom pobjedom od 1:0 prošla u četvrtfinale, a dalje ide i Braga kojoj je remi s Monacom (1:1) bio dovoljan za prolazak dalje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime