Naslovnica Koronavirus Crna Gora: Vakcinisani turistički radnici nosit će bedževe

Crna Gora: Vakcinisani turistički radnici nosit će bedževe

Crnogorska ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović pozvala je u srijedu predstavnike turističke privrede da vakcinišu zaposlene.

Ona je prilikom predstavljanja zdravstvenih protokola u Institutu za javno zdravlje poručila da će svi turistički radnici koji su vakcinisani imati bedž kojim će turiste obavještavati da su bezbjedni.

Borovinić Bojović je kazala da je važna stavka u zdravstvenom protokolu besplatno liječenje turista u slučaju obolijevanja od kovida-19, kao i besplatni PCR test za povratak turista u matičnu zemlju, prenosi RTCG.

“Preporučujemo da se svi zaposleni u turizmu vakcinišu jer je to izuzetno važno za bezbjednost i turista i samih zaposlenih. Radimo na uvođenju bedževa na kojima će pisati ‘Vakcinisao sam se. A ti?’ čime će se prije svega sugerisati onima koji nisu vakcinisani da to učine, znat ćemo broj ljudi koji je imunizovan, a takođe će turistima ulijevati sigurnost znajući da su u kontaktu sa vakcinisanom osobom”, kazala je Borovinić Bojović.

Ministrica je pozvala predstavnike turističke privrede da u duhu društvene odgovornosti, ali i dužnosti struke, utiču na svoje zaposlene da se vakcinišu jer na taj način štite sebe, svoju porodicu, ali i turiste.

Dodatno je objasnila i način sankcionisanja i odgovornosti zbog nenošenja maski gostiju i zaposlenih u turističkim objektima.

“Ukoliko gost odbije da nosi masku prilikom posjete restoranu, kompletna odgovornost je na njemu, a odgovornost ugostitelja je isključivo vezana za nepoštovanje mjera od strane zaposlenih u tom objektu”, poručila je ministrica.

U Crnoj Gori do sada je prvom dozom imunizovano 116.481 građana, dok je revakcinisano 35.041.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime