Naslovnica Vijesti Najljepše plaže u Albaniji: Gde se sakriti od svijeta? FOTO

Najljepše plaže u Albaniji: Gde se sakriti od svijeta? FOTO

Posljednjih godina, Albanija je postala veoma privlačna turistička destinacija za građane Bosne i Hercegovine, koji sve češće ljetovanja provode na plažama Jadranskog i Jonskog mora.

Iako je Albanija, još uvijek, turistički neotkrivena i neistražena zemlja, pješčane obale sve više privlače posjetioce, naročito s Balkana.

U nastavku teksta, predstavljamo vam 3 najljepše plaže Albanije.

Ksamil

Ksamil je jedno od najposjećenijih primorskih odmarališta, kako među domaćim, tako i među stranim turistima. Ako tražite pješčane plaže, kristalno čisto more, netaknutu prirodu i prekrasan predio, onda je plaža Ksamil pravi izbor za vas.

Glavne atrakcije su obližnja ostrva. Kopnena plaža je mala, ali čista. Za vreme komunizma, ovo područje je bilo poznato po proizvodnji maslinovog ulja, limuna i mandarina.

najljepše plaže

Gjipe

Gjipe je smješten u prelaznom pojasu Jadranskog i Jonskog mora, a ovaj predio je jedan od najposjećenijih atrakcija duž albanske rivijere. Bez obzira na to, kanjon koji se nalazi ovdje predstavlja važno prirodno područje, jer je dom brojnim endemskim vrstama.

Mnogo je teško pronaći netaknutu plažu na Sredozemnom i Jadranskom moru, ali Gjipe je jedan od tih dragulja. Budući da je skrivena u podnožju kanjona, do plaže se može doći samo hodom.. Savršena je za ljubitelje prirode i pruža jedan od najboljih pogleda na albansku obalu. Plaža je od sitnog šljunka, more je kristalno čisto, a na plaži možete iznajmiti kajak ili, pak, kampovati.

najljepše plaže

Borš

najljepše plaže

Malo priobalno mjesto skriva najveću plažu u Albaniji, koja je duga sedam kilometara. Ovo područje idealno je za ljubitelje dugih šetinji, a okružuju ga veliki drvoredi maslina i vrhovi planina.

Čisto tirkizno plavo more idealno je za kupanje, a i ovo mjesto je interesantno za one koji uživaju u miru i tišini. Uprkos svojoj ljepoti, ono je najmanje posjećeno u Albaniji.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime