Naslovnica Koronavirus Vakcinisanim Moskovljanima predložili da se njihov QR kod nosi kao privremena tetovaža

Vakcinisanim Moskovljanima predložili da se njihov QR kod nosi kao privremena tetovaža

privremena tetovaža
Privremena tetovaža QR kod

Privremena tetovaža QR koda kao dokaz o vakcinaciji?

Vakcinisane osobe i osobe koje su preležale koronavirus, a stanuju u Moskvi, moći će ući u gradske kafiće s privremenim tetovažama na kojima je prikazan njihov QR-kod, objavila je press-služba jednog od autora projekta, servisa za dostavu hrane Delivery Club.

“Delivery Club je zajedno s internetskim časopisom Everink Tattoo uveo mogućnost da se koristi privremena tetovaža s QR-kodom radi posjećivanja kafića i restorana. Korisnici će moći izabrati između šest oblika dizajna svog QR-koda kako bi svatko za sebe mogao pronaći ono što mu se sviđa”, navodi se u priopćenju koje prenose ruski mediji.

Da bi se dobila privremena tetovaža potrebno je izvršiti narudžbu na stranici internetske trgovine i poslije kontakta s menadžerom poslati trgovini svoj QR-kod. Tetovaža će trajati dva tjedna.

“Pomoću našeg projekta želimo skrenuti pažnju na ugostiteljske objekte, a također podsjetiti na značaj i neophodnost vakcinacije… Našim privremenim tetovažama želimo malo relaksirati postojeću situaciju, a ujedno proces pokazivanja QR-kodova učiniti raznovrsnijim i zanimljivijim”, istaknula je press-služba.

U junu je zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin potpisao ukaz kojim je ulazak u kafiće i restorane u Moskvi od 18. lipnja moguć samo za posjetitelje koji su preležali infekciju koronavirusom, imaju negativan test ili su vakcinisani.

Također, od 22. juna uvedena je privremena zabrana održavanja masovnih manifestacija za preko 500 ljudi. Pritom se u ljetnim vrtovima u Moskvi može sjediti bez QR koda do 1. augusta. Sistem QR kodova neće se odnositi na prehrambene trgovine i apoteke u Moskvi.

Izvor: Russia Beyond

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime