Naslovnica Vijesti BiH SRAMOTAN SKUP U BRATUNCU: Podrška krvniku Mladiću uz poruke “nekome će metak...

SRAMOTAN SKUP U BRATUNCU: Podrška krvniku Mladiću uz poruke “nekome će metak u sred čela”

sramotan

Na trgu u Bratuncu su bili polijepljeni plakati sa natpisom “Bog te poživeo i zdrav nam bio”, te “Genocida nije bilo”, koje je ovo udruženje ranije lijepilo i u drugim gradovima na sramotan način.

Stihovi pjesme Neće Srbin biti sluga/Na Vidovdan ubiću ga/ Zbog Krajine i spaljenih sela/ Nekome će metak u sred čela, te podizanje tri prsta uz povik “Živjela Republika Srpska, živio Ratko Mladić”, bili su uvod za 40-minutni sramotan film koji se projicirao sinoć na centralnom trgu u Bratuncu, piše Birn.

Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja “Istočna alternativa” je kazao kako će izrečenom presudom biti osuđen, kako Mladić, tako i svaki drugi Srbin.

– Najteže je biti Srbin – istaknuo je Pavlović dodajući da je lijepljenje plakata u Podrinju zahvala naroda na Mladićevom ulasku u Srebrenicu.

Na trgu u Bratuncu su bili polijepljeni plakati sa natpisom “Bog te poživeo i zdrav nam bio”, te “Genocida nije bilo”, koje je ovo udruženje ranije lijepilo i u drugim gradovima.

“Volite Republiku Srpsku, nije 24.000 života uzalud za nju bilo. Film ‘Uspon’ govori o Ratku Mladiću jer u njegovom životu nije bilo padova i ovo sutra neće biti pad”, kazao je, te pozvao prisutne da zajedno s njim “podizanjem tri prsta iskažu zahvalu generalu Mladiću”.

U filmu “Uspon” prikazan je njegov put do generala VRS-a, pričano je o njegovom djetinjstvu, ali i odnosu sa Radovanom Karadžićem, bivšem predsjedniku Republike Srpske, osuđenim na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida i drugih ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Uslijedile su brojne reakcije građana. Reagirala je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.- Sramotan prikaz “Veličanja genocida” uoči konačne presude Haškog tribunala za “Krvnika Bosne”. Na istom području se dogodio jedan od najgroznijih zločina za koje je čovječanstvo znalo – napisala je Turković.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime