Naslovnica Vijesti Svijet Jedna nacija, dvije države: Stvara se strašna TURKIJSKA VOJSKA

Jedna nacija, dvije države: Stvara se strašna TURKIJSKA VOJSKA

0
turkijska vojska

Zajednička turkijska vojska tema je pregovora Ankare i Baku-a , prenosi Sputnjik Azerbejdžan, pozivajući se na predsjednika turskog parlamenta.

“Predsjednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop izjavio je tokom konferencije za štampu u azerbejdžanskom gradu Gandži da Turska i Azerbejdžan pregovaraju o ideju da se stvori zajednička turkijska vojska“, navodi se u saopštenju.

Kako prenosi agencija, u okviru dogovora održavaće se i vojne vježbe dviju zemalja.

“Naša ideja je – jedna nacija, dvije države. I tako će biti zauvjek. S tim u vezi, bilo je mnogo pregovora i dogovora”, dodao je.

Prvi trilateralni sastanak predsednika parlamenata Azerbejdžana, Turske i Pakistana Sahibe Gafarove, Mustafe Šentopa i Assada Kajsera održan je u utorak u Bakuu.

Nakon trilateralnog sastanka, šefovi parlamenata potpisali su Bakinsku deklaraciju. Oružane snage Azerbejdžana i Turske već su krajem juna izvele zajedničke taktičko-specijalne vojne vežbe u Nahičevanskoj autonomnoj republici.

Tom prilikom strane su saopštile da je produbljivanje tursko-azerbejdžanske saradnje u vojno-industrijskoj sferi predviđeno Šušinskom deklaracijom koju su zemlje potpisale 15. juna. Inače, deklaracija je potpisana u gradu Šuši u Nagorno-Karabahu i tiče se različitih oblasti saradnje između Ankare i Bakua, posebno obaveza u oblasti odbrane i uzajamne pomoći.

Prethodni članakAustrijska vojska uvela obavezno vakcinisanje 💉
Naredni članakAfera Respiratori: Edita Kalajdžić poručila Fadilu Novaliću, “čujte se, šefe, sa Sebijom oko cijena respiratora”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime