Naslovnica Vijesti Twitter zabranio nekoliko profila osoba koje su prenosile Trumpove poruke

Twitter zabranio nekoliko profila osoba koje su prenosile Trumpove poruke

Twitter je ove sedmice zatvorio nekoliko profila osoba kojima je bila namjera prenositi poruke bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje objavljuje na svojoj novoj web stranici, a koji je u januaru trajno suspendovan s ove društvene mreže.

S obzirom na to da je Twitter bio Trumpova omiljena društvena mreža na kojoj je imao 88 miliona pratilaca i bio izuzetno aktivan, on je u utorak predstavio dodatak svojoj službenoj stranici, koji bi bio neka verzija ove popularne platforme.

Dodatak stranici je nazvan “From the Desk Donald J. Trump”, što zapravo znači da će postavljati objave i informisati javnost o svim novostima “ravno sa svog stola”, a svi oni koji žele, njegove postove mogu dijeliti na Twitteru i Facebooku.

Iz Twittera su se oglasili u četvrtak pojašnjavajući da su suspenzije profila uslijedile nakon što su prekršena pravila zabrane, koja ova kompanija postavlja.

“Kao što zahtijevaju naša pravila o pokušajima zaobilaženja zabrane, donijeli smo mjere protiv profila čija je očita namjera bila zamijeniti i promicati sadržaje povezane sa zabranjenim profilom”, pojasnio je glasnogovornik Twittera.

Trumpov glasnogovornik je naveo da nemaju nikakve veze sa zabranjenim profilima, a iz Twittera su naveli da korisnici mogu dijeliti sadržaj s Trumpove stranice sve dok to ne krši pravila zabrane.

Trump je suspendovan na Twitteru, Facebooku i YouTubeu nakon 6. januara i napada na Capitol, jer je bivši američki predsjednik ove platforme koristio za promicanje nasilja.

Iako su iz Facebooka i YouTubea najavili da bi mogli ukinuti zabranu Trumpu ukoliko zaista ne bude postojala opasnost od nasilja, iz Twittera su ostali odlučni te istakli da je on trajno zabranjen.

S druge strane, Trump se već aktivirao pa počinje pokretanje različitih platformi putem kojih bi mogao komunicirati, a njegov savjetnik je potvrdio da se priprema još jedna u skorije vrijeme, piše National Post.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime