Naslovnica Koronavirus Vlasti u Sydneyu produžuju lockdown: “Ovo je izvanredno stanje”

Vlasti u Sydneyu produžuju lockdown: “Ovo je izvanredno stanje”

vlasti u sydneyu

Vlasti u Sydneyu suočavaju se s najvećim porastom novozaraženih ove godine.

AUSTRALSKA savezna država Novi Južni Wales danas je izvijestila o najvećem dnevnom porastu novozaraženih koronavirusom ove godine, što je potaknulo jače mjere zatvaranja u Sydneyju, a vlasti u Sydneyu su rekle da se država nalazi u izvanrednoj situaciji, koja ometa oporavak privrede.

Premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian najavila je da bi se u najvećem gradu u zemlji mjere ograničenja kretanja i ostanka kod kuće mogle produžiti nakon 30. jula.

”Očito je da brojevi ne idu u smjeru kojem smo se nadali u ovoj fazi”, izjavila je Berejiklian, dodajući da je u Novom Južnom Walesu zabilježeno 136 novooboljelih.

U najnovijem valu epidemije ukupan broj zaraženih je skočio na nešto više od 1900 slučajeva, nakon što je u Sydneyju u junu zaraza otkrivena kod vozača limuzine prekooceanske zrakoplovne posade.

Ograničenja ostaju

Zbog ubrzanog prelaska delta soja virusa u susjedne države Victoriju i Južnu Australiju, vlasti su odlučile da mjere ograničenja kretanja, koje pogađaju više od polovice stanovništva, ostaju na snazi. To negativno utječe na gospodarstvo zemlje, dok su se ostali dijelovi svijeta, poput Britanije i SAD-a, počeli otvarati.

Premijerka Novog Zelanda u petak je blokirala ”putni balon” na najmanje osam sedmica, zatvorivši tako svoje granice posjetiteljima iz Australije. Balon je omogućavao putovanje između dvije zemlje bez potrebnih karantena.

Transtasmanski balon za putovanja između Australije i Novog Zelanda bio je jedinstven koncept bez karantene u široj regiji Azije, gdje su tijekom pandemije države uglavnom zatvarale svoje granice.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime