Naslovnica Sport Nogomet Argentina može i bez Messija, Suarez donio zlatna vrijednu pobjedu Urugvaju

Argentina može i bez Messija, Suarez donio zlatna vrijednu pobjedu Urugvaju

Nogometna reprezentacija Argentine i bez najboljeg igrača Lionela Messija pobijedila je Čile u meču 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a konačan rezultat susreta bio je 2:1.

Gaučosi su znatno bolje otvorili meč i već u 10. minuti golom Di Marije poveli sa 1:0, no slavlje gostiju trajalo je samo do 21. minute jer je Brereton pogodio za 1:1.

Ipak, do poluvremena Argentina je postigla još jedan gol, ovaj put pogodio je Lautar Marinez koji je, svom timu donio pobjedu jer je to bio i konačan rezultat meča.

Čile je imao šanse, posebno u finišu meča, no Vargas i Brereton nisu bili precizni u dobrim situacijama i na kraju je Argentina došla do još jedne pobjede, devete u ovim kvalifkacijama. Trenutno su drugi na tabeli sa 32 osvojena boda, odnosno devet pobjeda i pet remija, a imaju četiri boda manje od Brazila.

Čile je ostao na 16 osvojenih bodova iz 15 odigranih mečeva.

Sinoć je odigran i meč između Paragvaja i Urugvaja, a konačan rezultat na kraju je bio 1:0 za goste. Jedini gol postigao je Luis Suarez u 50. minuti, čime je popeo svoj tim na četvrto mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova. Kolumbija sa utakmicom manje ima 17 bodova, baš kao i Peru.

Ranije je odigran meč između Ekvadora i Brazila, a završen je rezultatom 1:1. Casemiro je pogodio za vodstvo Brazilaca, a konačnih 1:1 postavio je Torres u 75. minuti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime