Naslovnica Sport Nogomet Benfica izbacila Juventus iz Lige prvaka. PSG nezaustavljiv

Benfica izbacila Juventus iz Lige prvaka. PSG nezaustavljiv

Nogometaši Benfice pobijedili su Juventus i izbacili Staru damu iz Lige prvaka, a oni su večeras u meču 5. kola grupne faze slavili rezultatom 4:3 i tako osigurali prolazak u nokaut fazu.

Tim iz Portugala je sjajno otvorio meč i već u 17. minuti golom Silve došao u vodstvo, no samo četiri minute nakon toga Kean pogađa za 1:1.

Ipak, domaći nogometaši su uz podršku prepunog stadiona zaigrali još bolje, a do poluvremena su preko Joao Marija i Rafe Silve postigli dva pogotka i na pauzu otišli s vodstvom od 3:1.

Rafa Silva u 50. minuti pogađa za 4:1 i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, no Juventus se senzacionalno vratio u meč s dva brza pogotka preko Milika i McKenniea, no više od toga u finišu susreta nisu uspjeli i na kraju su doživjeli poraz.

U ovoj grupi odigran je još meč između PSG-a i Maccabija, a tamo je tim iz Pariza slavio rezultatom 7:2. Na listu strijelaca dospjeli su sa dva pogotka Messi i Mbappe, Neymar  jedan, Goldberg je postigao autogol a konačnih 7:2 postavio je Soler. Za goste iz Izraela oba puta pogodio je Seck.

Leizpig je na svom stadionu bio bolji od Reala rezultatom 3:2. Guardiol i Nkunku u 13. i 18. minuti pogađaju za vodstvo Leipziga od 2:0, Vinicius Junior je u 44. smanjio na 2:1, no pitanje pobjednika je riješio Werner golom u 81. minuti golom za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Rodrygo golom u 94. minuti.

U ovoj grupi odigran je još i susret između Celtica i Šahtara, a tamo nije bilo pobjednika i konačan rezultat je glasio 1:1.

Susret između Borussije Dortmund i Manchester Cityja je završen bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 0:0.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime