Naslovnica Sport Nogomet Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Nogometaši Srbije izgubili su u meču 1. kola UEFA-ine Lige nacija od Norveške na stadionu Rajko Mitić u Beogradu rezultatom 1:0, a pobjedu gostima donio je novi napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 26. minuti kada je Haaland pogodio za 1:0 i to nakon asistencije Pedersona, a iako je Srbija i do kraja prvog poluvremena napadala i imala nekoliko opasnih situacija, kao i u drugom poluvremenu, na kraju su doživjeli poraz.

U 78. minuti domaći igrači su tražili igranje rukom jednog gostujućeg igrača, no sudija ni nakon VAR intervencije nije odlučio pokazati na bijelu tačku.

Najbolju šansu za Srbiju imao je Luka Jović u 57. minuti, no njegov udarac je sjajno odbranio gostujući golman Nyland.

Za Srbiju je ovo bio prvi poraz u zvaničnim mečevima nakon godinu dana, tačnije od novembra 2020. godine kada ih je Škotska pobijedila u Beogradu. Imali su, doduše, dva poraza u prijateljskim mečevima, no u Ligi nacija i kvalifikacijama, što su zvanični mečevi, nisu doživjeli poraz.

U drugom meču ove grupe Švedska je sa sigurnih 2:0 slavila protiv Slovenije u gostima, a golove su postigli Forsberg i Kuluševski.

U Ligi nacija B odigrala se još jedna utakmica, a Izrael i Island su remizirali rezultatom 2:2. Odigran je i jedan meč u Ligi nacija C, a tamo je Grčka s minimalnih 1:0 bila bolja od Sjeverne Irske u gostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime