Naslovnica Sport Nogomet Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Igrač Atletico Madrida zgrozio nesportskim potezom

Na sinoćnjem meču Lige prvaka između Atletico Madrida i Manchester City-a desila se nesvakidašnja, nesportska situacija.

Naime nogometaš Atletico Madrida Angel Correa izveo je poprilično nesportski potez u meču protiv Manchester Cityja kada je loptom pogodio domaćeg igrača Jacka Grealisha u glavu i to dok je Englez ležao na travnjaku.

Spomenuta situacija desila se u samom finišu meča, tačnije pri vodstvu Manchester Cityja od 1:0 u 83. minuti, a nakon što je hrvatski igrač Šime Vrsaljko srušio Grealisha i napravio prekršaj nad njim, Correa je želio dodatno zagrijati atmosferu u finišu utakmice te je svog protivnika nesportski pogodio loptom.


Englez je nakon dodatnog udarca pokrio lice rukama, a trener Manchester Cityja Pep Guardiola potpuno je poludio nakon tog poteza i reagovao je prema igraču Atletico Madrida, nakon čega su se skupili nogometaši i jedne i druge ekipe.

Ipak, sve je završeno bez ozbiljnijih incidenata i povreda, a na kraju je Correa za zaista nekorektan potez dobio javnu opomenu.

Podsjeaćamo, Manchester City je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol za Građane postigao je Kevin De Bruyne u drugom poluvremenu meča.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime