Naslovnica Sport Košarka Magični Dončić nosio Dallas do važne pobjede, žestoka borba za play-off NBA...

Magični Dončić nosio Dallas do važne pobjede, žestoka borba za play-off NBA lige

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su izuzetno važnu pobjedu protiv Miamija rezultatom 127:113 te tako nastavili borbu za pozicije koje direktno vode u play-off, a igrač odluke opet je bio slovenski igrač Luka Dončić koji je nosio svoj tim do trijumfa.

Dallas je nešto lošije otvorio meč i Miami je nakon prvih 12 minuta imao prednost od devet poena (39:30), no do poluvremena Mavericksi su ubacili u brzinu više, zaigrali puno bolje u odbrani i nakon što su anulirali prednost Heata, došli do preokreta i prednosti od devet poena na pauzi. Bilo je 63:54.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Dallasa Hardaway koji je ubacio 36 poena, no svakako da je prvo ime susreta opet bio Luka Dončić koji je ubacio 23 poena i uz to imao 12 skokova i osam asistencija. U redovima poražene ekipe istakao se Dragić koji je ubacio 19 poena.

U ostalim mečevima izdvajamo pobjedu Los Angeles Clippersa protiv Torona na domaćem terenu sa 105:100 te gostujući trijumf Sacramento Kingsa protiv Oklahome 103:99. Golden Stateu nije pomoglo ni 37 poena Curryja i ovaj tim doživio je poraz od New Orleansa sa 108:103, dok je ubjedljiv Milwaukee u sjajnom meču na kraju bio bolji od Brooklyna.

Buckse je do trijumfa nosio sjajni Antetokounmpo koji je ubacio 36 poena, a Netsima nisu pomogli ni raspoloženi Irving koji je ubacio 38 poena te Durant koji je ubacio 32 poena.

Phoenix je upisao gostujuću pobjedu protiv Clevelanda sa 134:118 i to nakon što su ih razbili u produžecima (20:4), dok je Charlotte također u gostima bio bolji od Detroita sa 102:99.

Trenutno je Phoenix na prvom mjestu Zapadne konferencije sa 47 pobjeda, koliko ima i Utah, dok su redom do šestog mjesta LA Clippersi, Denver, Dallas i Lakersi. Od sedme do desete pozicije su Portland, Golden State, Memphis i San Antonio i ovi timovi vjerovatno će u play-inu voditi borbu za još dva preostala mjesta.

Što se tiče Istočne konferencije, na prvom mjestu je Philadelphija sa 44 pobjede, jednu više od Brooklyna i tri od Milwaukeea. Do šestog mjesta su trenutno rangirani New York, Atlanta i Miami, dok su od sedme do desete pozicije Boston, Charlotte, Indiana i Washington.

Rezultati:

Miami – Dallas 113:127

LA Clippers – Toronto 105:100

Oklahoma – Sacramento 99:103

New Orleans – Golden State 108:103

Milwaukee – Brooklyn 124:118

Detroit – Charlotte 99:102

Cleveland – Phoenix 118:134 (produžeci)

Tabela istočne konferencije:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime