Naslovnica Sport Nogomet Poznati svi učesnici Final Four-a Lige nacija

Poznati svi učesnici Final Four-a Lige nacija

Poznati svi učesnici Final Four-a Lige nacija

Nogometaši Španije izborili su Final Four Lige nacija nakon što su savladali Portugal u velikom derbiju koji je okončan rezultatom 0:1.

Pirinejski derbi oduvijek je privlačio mnogo pažnje, a večeras je na utakmici odigranoj u Bragi bio veliki ulog. Dvije selekcije su igrale direktan međusobni duel za osvajanje grupe i plasman na Final Four Lige nacija.

Portugalcima je bio dovoljan i bod dok su Španci protiv velikog rivala trebali pobjedu.

Domaćin je mnogo ofanzivnije igrao tokom prvih 45 minuta. Golman Španije Unai Simon je čudesno intervenisao u 33. minuti nakon silovitog udarca Dioga Jote, a onda je Bruno Fernandes pet minuta kasnije pogodio vanjski dio mreže s velike udaljenosti.

Nastavak donosi povlačenje Portugala i veliku inicijativu Španije koja nije donijela niti jednu priliku do same završnice.

Šok je priredio Alvaro Morata u 88. minuti. Ispratio je povratnu loptu s lijeve strane i zakucao je u praznu mrežu gola Portugala

Tako je Španija preko velikog rivala izborila Final Four Lige nacija u kojem će igrati još selekcije HrvatskeItalije Nizozemske.

Drugi meč grupe sudio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, a Švicarci su na svom terenu savladali nogometaše Češke rezultatom 2:1 i tako izborili opstanak u elitnoj diviziji Lige nacija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime