Naslovnica Sport Nogomet PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali…

PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali…

PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali...

Čelnici PSG-a planirali su tokom ovog ljetnog prijelaznog roka malo rasteretit budžet i najviše se spominjalo da bi Brazilac mogao napustiti klub i otići u neku drugu sredinu, no čini se da se francuski tim ne može tek tako riješiti bivšeg igrača Barcelone.

Naime, ugovor koji Neymar ima sa PSG-om, pored toga što mu omogućava 36,5 miliona eura po sezoni, sadrži i klauzulu po kojoj se 1. jula automatski produžava ugovor na još godinu dana, što znači da će mu trenutni ugovor s klubom trajati do 2027. godine.

Ipak, francuski mediji pišu da Neymar uopšte ne razmišlja o odlasku iz PSG-a i da je maksimalno fokusiran na novi projekat koji se gradi oko kluba, te da u budućnosti ne namjerava napustiti Pariz.

Neymar i PSG, jasno, još neko vrijeme će biti “osuđeni” jedno na drugo, a jedini način da se ova saradnja prekine je da neki od najbogatijih svjetskih klubova plati obeštećenje za Brazilca i uz to mu ponudi barem približnu platu koju ima u ovom klubu.

Trenutno svjetski i evropski mediji tek ponekad pišu da Newcastle prati situaciju u vezi s Neymarom, dok se ostali klubovi ne povezuju s njim.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime