Naslovnica Auto Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom

Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom

Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom
Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom

2023 godina je kraj proizvodnje veličenstvenih Audi R8 superautomobila , njegov oproštaj će vjerovatno biti obilježen posebnim modelom. Audi je nedavno najavio novosti za skoro sve svoje modele iz 2023 godine , ali je začudo izostavio R8 (i nekoliko drugih) sa liste , nudeći samo nejasno obećanje da će uslijediti posebna najava

Radi se o automobilu sa srednjim motorom, ali ga je napravio njemački proizvođač automobila koji je specijalizovan za luksuzne limuzine, krosovere i SUV-ove. Motor R8 je takođe anomalija po savremenim standardima , Audi se drži atmosferskog 5,2-litarskog V10. U R8 RWD, proizvodi 562 konjske snage, 33 više od R8 RWS, ali 40 manje od R8 Quatro: obrtni moment dostiže 406 funta-stopa. Isporuka snage je široka i linearna, s motorom koji može ubrzati R8 od nule do 100 km/h za 3,7 sekundi.

R8 je napravljen da bude superautomobil od samog početka. Iako ima kultnu siluetu superautomobila, ne napada oči oštrim uglovima, već ih miluje mekim, tečnim linijama.

Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom

Udobnost ne trpi kao rezultat impresivnih performansi Audi R8. Kvaliteta vožnje je primjereno kruta, ali ne uznemirujuća. Ima taman dovoljnu usklađenost da filtrira oštre udare, a adaptivno ogibljenje standardnog R8 trebalo bi dati još širi raspon. Unutrašnjost je takođe hvale vredna zbog svoje sposobnosti da zadrži buku sa puta i vetra, omogućavajući vam da uživate u veličanstvenom V10 režanju.

Audi R8 u 2023 Godini prestaje sa proizvodnjom

Cijene za Audi R8 za 2023. počinju od 146.500 dolara. To je u poređenju sa prošlogodišnjom ulaznom cijenom od 142.700 dolara. U oba slučaja isključene su obavezne odredišne naknade i porezi na otpadni plin.

Prema riječima predstavnika marke, R8 je sada simbol Audija, a objasnio je da “ikone prošlosti nisu nužno ikone budućnosti.“ U intervjuu za Top Gear, Hildegard Wortmann je istaknula da nasljednik sportskog automobila neće biti samo isti automobil opremljen električnim motorom. Top menadžer je objasnio da bi to trebao biti R8, ali drugačiji. Još nije poznato hoće li se sljedeći R8 prodavati pod istim imenom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime