Naslovnica Sport Nogomet Balotelli optužio Nogometni savez Švicarske za korupciju

Balotelli optužio Nogometni savez Švicarske za korupciju

Balotelli optužio Nogometni savez Švicarske za korupciju

Italijanski nogometaš Mario Balotelli ne miruje ni u Švicarskoj gdje je tamošnji nogometni savez optužio za korupciju.

Tridesedvogodišnji Balotelli je u Sion stigao tokom ljeta u transferu vrijednom oko 2,62 miliona eura, život u Švicarskoj je započeo prilično dobro te je postigao četiri gola u prvih osam ligaških utakmica, no ni ovog puta ne može bez kontroverznih situacija.

Super Marija je navijač snimio dok “tetura” iz noćnog kluba, potom je dobio kaznu za pokazivanje srednjeg prsta navijačima Basela, a sada je optužio Nogometni savez Švicarske za korupciju.

“Ne znam u kakvu mafiju ste umiješani, ali igrači poput mene nisu ponosni što igraju u ligi u kojoj nepravda, korupcija i nesposobnost suvereno vladaju. Nogomet je posao i svi ga moramo ozbiljno shvatiti, uključujući sudije. Nije me briga na šta ste se vi navikli, morate se promijeniti i cijeli svijet mora vidjeti stramotan način na koji se ova liga ponaša. Napravio sam grešku i platit ću zbog toga. Ako Savez napravi grešku, morao bi platiti. Također, ako sudija napravi grešku i on mora platiti”, poručio je Balotelli putem Instagrama.

On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sionom koji važi do juna 2024. godine. Tokom utakmice protiv Basela se naljutio jer nije dobio faul, a navijačima Basela je pokazao srednji prst.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime