Naslovnica Novo Zelenski: Ukrajina se sprema za nove ruske napade

Zelenski: Ukrajina se sprema za nove ruske napade

Zelenski: Ukrajina se sprema za nove ruske napade

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio da se Ukrajina priprema za nove ruske napade na svoju infrastrukturu, nakon što je gradonačelnik Kijeva pozvao građane da se pripreme na najgori mogući scenarij..

Vitalij Kličko je pozvao stanovnike da “budu spremni na sve”, uključujući najgori mogući scenarij u kojem glavni grad gubi struju i vodu.

“Ako imate proširenu obitelj… ili prijatelje izvan Kijeva, gdje postoji autonomna opskrba vodom, pećnica, grijanje, molimo vas da razmotrite mogućnost da ondje ostanete određeno vrijeme”, rekao je Kličko.

Nakon toga se u svom noćnom obraćanju građanima i Zelenski osvrnuo na potencijalne nove napade.

“Teroristička država koncentrira snage i sredstva za moguće ponavljanje masovnih napada na našu infrastrukturu”, rekao je on. “Prije svega, energija. Konkretno, za to su Rusiji trebale iranske rakete. Mi se pripremamo na odgovor”, dodao je.

Zemlja se u prethodnih nekoliko dana suočava s nedostatkom električne energije usljed ruskih udara na energetsku infrastrukturu u državi. Nacionalne energetske vlasti su upozorile na planirana isključenja, ali i na moguća daljnja ograničenja u glavnom gradu i regiji oko njega, kao i u još šest regija u zemlji, a sve s ciljem stabilizacije stanja.

Zelenski je istaknuo da je 4,5 miliona potrošača već sada bez struje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime