Naslovnica Sport Nogomet Ancelotti: Razočarani smo što više nismo prvi na tabeli

Ancelotti: Razočarani smo što više nismo prvi na tabeli

Ancelotti: Razočarani smo što više nismo prvi na tabeli

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti kaže da je razočaran što je Kraljevski klub izgubio prvo mjesto na tabeli, ali da je bez obzira na to zadovoljan prvim dijelom sezone koji se odnosi na period do pauze za početak Mundijala u Kataru.

Real je u ponedjeljak izgubio od Raya rezultatom 3:2 i tako ispustio prvu poziciju na tabeli, a Ancelotti je rekao da je njegovim igračima nedostajala snaga i kvalitet da bi ostvarili više u ovom susretu.”Tek ulazimo u pauzu za Svjetsko prvenstvo, a odigrali smo toliko utakmice… Što se mene tiče, prvi dio sezone je još uvijek veoma dobar za Real, priznajem da nismo uspjeli pružiti isti intenzitet kao Rayo i da smo trebali promijeniti način igre u nekim fazama utakmice. Pravili smo greške, nedostajala nam je snaga koju je rival imao i kvalitet koji smo pružili nije bio dovoljan za ovaj meč”, rekao je Ancelotti.

Nakon toga, rekao je da se kod igrača osjeća umor nakon jako teškog ritma na početku ove sezone, a koji je prilagođen Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Nismo svježi jer smo odigrali mnogo utakmica, a nismo bili ni dobri kao prije i to je nešto sasvim normalno. Liga je duga, ali bilo kako bilo, razočarani smo što više nismo prvi na tabeli”, kaže trener Reala.

Do pauze za Svjetsko prvenstvo, Real će još igrati protiv Cadiza na svom terenu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime