Naslovnica Magazin Film/TV Bruce Willis negirao navode da je prodao prava na svoj lik

Bruce Willis negirao navode da je prodao prava na svoj lik

Bruce Willis negirao navode da je prodao prava na svoj lik

Samo Bruce Willis ima pravo na lice Brucea Willisa, pokazalo se nakon navoda da je glumac prodao prava na svoj lik kompaniji za kreiranje digitalnih dvojnika.

Prošle sedmice se naširoko pisalo da je zvijezda prodala prava na svoje lice kompaniji za kreiranje digitalnih dvojnika pod nazivom Deepcake – što im je omogućilo da stvori “digitalnog blizanca” za glumca, koji se penzionisao u martu nakon dijagnoze afazije, stanja koji utječu na govor osobe.

Međutim, BBC je ovog vikenda izvjestio da je Willisov glasnogovornik negirao da on ima bilo kakvo partnerstvo ili ugovor s kompanijom.

Deepcake je to potvrdio za BBC, rekavši: “Formulacija o pravima je pogrešna… Bruce nije mogao nikome prodati nikakva prava, ona su njegova po defaultu.”

Deepfake kompanije koriste umjetnu inteligenciju za stvaranje realističnih simulacija poznatih ličnosti. Deepfake Willisa pojavio se u reklami za rusku telekom kompaniju prošle godine.

Međutim, Deepcake tvrdi da je radio s glumcem na umjetnoj inteligenciji za reklamu i upotrijebio njegovu sjajnu preporuku na svojoj web stranici, ali Willisov glasnogovornik to nije potvrdio za BBC.

Prošle sedmice glumac iz franšize “Star Wars” James Earl Jones predao je prava na svoje jedinstvene tonove Darth Vadera drugoj AI kompaniju, Respeecheru, najavljujući da se povlači iz uloge i predaje palicu korištenjem tehnologije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime