Naslovnica Auto Mercedes opozvao gotovo milion starijih modela zbog problema s kočnicama

Mercedes opozvao gotovo milion starijih modela zbog problema s kočnicama

Mercedes opozvao gotovo milion starijih modela zbog problema s kočnicama
Mercedes opozvao gotovo milion starijih modela zbog problema s kočnicama

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz opozvao je gotovo milion strarijih modela zbog potencijalnih problema s njihovim kočionim sistemima.

Tokom vikenda je kompanija saopštila da će kontaktirati vlasnike automobila jer bi kočnice njihovih automobila mogle biti pod uticajem “napredne korozije”. Opoziv se odnosni na 993.407 automobila od kojih se 70.000 nalazi u Njemačkoj. Mercedes je opozvao sličan broj automobila i prošle godine zbog sigurnosnog problema sa sistemom poziva u hitnim situacijama.

Ovog puta se opoziv odnosi na automobile proizvedene između 2004. i 2015. godine, a riječ je o SUV-ovima ML i GL, kao i R-Klasi.

Iz Mercedesa su naveli da bi snažno kočenje moglo rezultirati mehaničkim oštećenjem kočionog sistema upravo zbog pomenute korozije.

Proces opoziva vozila uključuje provjeru i zamjenu dijelova ukoliko to bude potrebno.

U februaru je Mercedes opozvao više od milion automobila zbog defekta eCall sistema koji obavještava hitne službe o nesreći te prenosi lokaciju vozila. Zbog defekta je postojala mogućnost slanja pogrešne lokacije. Međutim, u ovom slučaju je problem riješen uglavnom “over-the-air” bežičnom nadogradnjom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime