Naslovnica Lifestyle Gastro Nusretov restoran u Londonu razočarao posjetitelje, rangiran među najgorim u gradu

Nusretov restoran u Londonu razočarao posjetitelje, rangiran među najgorim u gradu

Nusretov restoran u Londonu razočarao posjetitelje, rangiran među najgorim u gradu
Nusretov restoran u Londonu razočarao posjetitelje, rangiran među najgorim u gradu

Restoran u vlasništvu internet senzacije Nusreta Gokcea poznatog pod pseudonimom Salt Bae rangiran je među najgorim u Londonu, zauzevši poziciju broj 17.418 uz niz kritika posjetitelja koji smatraju da hrana ne zavrjeđuje paprene cijene.

Devet mjeseci nakon što je otvorio svoja vrata u Knightsbridgeu u Londonu, restoran je zauzeo 17.418. mjesto od ukupno 17.488 restorana u Londonu, s prosječnom ocjenom od dvije zvjezdice.Također je do danas dobio ukupno 73 “užasne” ocjene posjetitelja, zajedno s 9 ocjena koje ga karakterišu kao “lošeg”, 5 je bilo “prosječno”, 3 “vrlo dobro” i 28 “odličnih” ocjena.

Restoran je zauzeo i 265. mjesto od ukupno 265 steakhousea u britanskoj prijestolnici.

Jedna recenzija razočaranog gosta na Tripadvisoru ističe da “iako je očigledni specijalitet meso – ono je suho, suho, suho”.

“Očigledno da Salt Bae štedi na soli – kao i na svakoj drugoj vrsti okusa”, navodi se u recenziji.

U drugim komentarima nezadovoljnih posjetitelja istaknuto je da konzumiranje hrane u ovom restoranu “bacanje novca” i služi isključivo “hvalisanju na društvenim mrežama”.

Ovo nije prvi put da je steakhouse dospio na naslovne strane medija. Njegovo otvaranje bilo je jedno od najpraćenijih u medijima, ali ne zbog kvaliteta već zbog “iznuđivačkih cijena”.

Cijena bifteka Golden Giant Tomahawk, na primjer, iznosi 1.450 funti, dok Golden Giant Striplion biftek košta 1.350 funti.

Tripadvisor je takođe pozvan na odgovornost nakon što je navodno izbrisao loše kritike o restoranu nakon što je račun iz restorana u iznosu od preko 1.800 funti postao viralan 2021. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime