Sladoled torta će vas oduševiti
Kada nastupe velike vrućine, mnogim ljudima nije baš do paljenja rerne i pravljenja nekih komplikovanih recepata. Pa šta onda raditi kada vam se baš u takvim momentima prijede nešto slatko.
Nema sumnje da će vam ova sladoled torta tada baš lijepo leći. Odlična stvar je što se veoma jednostavno pravi, samo treba da računate i na malo duže vrijeme koje će morati da odstoji u frižideru.
KREMASTE NUTELA KOCKE: Brzo i bez pečenja ih pripremite uz ovaj RECEPT
Sastojci:
- 200g kisele pavlake
- vanilin šećer
- 2-3 supene kašike prah šećera
- 200g slatka pavlaka
- 200g mljevenog keksa
- 200g oraha
- kapi ekstrata po želji (jagoda, malina…)
- mlijeko
- 50g topljene čokolade
- piškote
Postupak:
U kiselu pavlaku dodajte vanilin šećer i 2-3 kašike prah šećera, pa to sve umutiti. Odvojeno umutiti slatku pavlaku (pojedine “ekspres” domaćice umesto miksera iskoriste jaču mutilicu za kafu, ali ipak je bolje ukoliko koristite mikser), pa izjednačiti sa prethodnom smjesom i podijeliti na dva dijela.
U jednu polovinu dodati mljeveni keks i malo mlijeka i promiješamo, dok se u drugu polovinu dodaju orasi i nekoliko kapi ekstrata.
TIJELO SE BUNI: 5 znakova da previše jedete hljeb, a nisu kilogrami
U tepsiju stavite foliju, pa redajte smjese.
Prvo stavite smjesu sa orasima, a potom onu sa keksom u koju prethodno dodate topljenu čokoladu. Nekoliko piškota malo potopite u mlijeku, pa poređajte odozgo. Ostavite u zamrzivaču da se stegne oko dva sata.
Kada izvadite iz zamrzivača, okrenite je tako da piškote dođu odozdo. Umutite šlag po želji i ukrasite vašu tortu.
Prijedlog je da tortu napravite dan ranije, kako bi se dobro ohladila.
Evo kako to izgleda u praksi: