Naslovnica Sport Nogomet Pique najavio kraj karijere i oprostio ogromnu sumu novca Barceloni

Pique najavio kraj karijere i oprostio ogromnu sumu novca Barceloni

Pique najavio kraj karijere i oprostio ogromnu sumu novca Barceloni

Legendarni defanzivac Barcelone Gerard Piqué najavio kraj karijere, a posljednja utakmica koju će odigrati u dresu Barcelone biće ove subote protiv Almerije. Prema pisanju španskih medija katalonskom klubu će tim potezom oprostiti impoznatnu sumu novca.

Brojke o tome koliko Pique zarađuje uvijek su bile kontroverzne, čak i javne. Ali zanimljiv je obračun iznosa između onoga što mu se duguje od kada mu je plata smanjena zbog pandemije i onoga što bi mu ostalo po ugovoru.

Piqueov ugovor je važio do 2024. godine, a španski mediji su objavili da se iskusni defanzivac ovim potezom odrekao nevjerovatnih 30 miliona eura.

Pique je prije smanjenja plate primao 28 miliona eura godišnje, a bio je među prvim igračima Barce koji su pristali na smanjenje plate i na taj način omogućio klubu da prošle sezone registruje pojačanja.S obzirom da je riječ o jednostranom raskidu, kako se podrazumijeva, Pique Barceloni oprašta sve preostale iznose, kao što se dešava kada trener odluči da podnese ostavku i ne bude razriješen dužnosti.

Pique je u Barcelonu stigao kao desetogodišnjak 1997. godine, ali je 2004. preselio u Manchester United. Četiri godine kasnije Josep Guardiola ga je vratio u Barcelonu, gdje je izgradio nogometno ime i postao jedan od najvažnijih igrača ponosa Katalonije.

S Barcom je osvojio osam naslova šampiona Španije, šest pehara Superkupa i sedam Kupa kralja. Na međunarodnoj sceni stigao je do tri titule u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Za Barcelonu je do sada odigrao 615 takmičarskih utakmica i postigao 52 gola.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime