Naslovnica Sport Nogomet Razbijena Courtoisova ploča na Atleticovom stadionu

Razbijena Courtoisova ploča na Atleticovom stadionu

Razbijena Courtoisova ploča na Atleticovom stadionu
Razbijena Courtoisova ploča na Atleticovom stadionu

Ploča na Atleticovom stadionu posvećena belgijskom golmanu Thibautu Courtoisu (30) razbijena je jučer nakon što je predsjednik madridskog kluba javno dao upute navijačima kako to treba uraditi, prenosi Marca.

“Ukoliko želite skloniti ploču na kojoj je Courtoisovo ime, uzmite krampu i lopatu i izbijte je”, rekao je Enrique Cerezo.

Courtoisovo ime je postavljeno na Atleticovo “šetalište legendi” na kojem završi svaki nogometaš koji odigra 100 ili više utakmica za klub.

Belgijski golman je u Atleticu proveo četiri sezone i s Jorgandžijama je osvojio prvenstvo Španije, Kup kralja, Evropsku ligu i Evropski super kup.

Podsjetimo, Courtois je u nedavnom finalu Lige prvaka bio najbolji pojedinac skupivši devet odbrana, inače najviše u finalima otkad se vodi statistika.Ove sezone je za Real Madrid ukupno u Ligi prvaka skupio 59 odbrana, što je također historijski rekord.

Inače, za Real je odigrao ukupno 51 utakmicu u svim takmičenjima. Primio je 46 golova, a na 22 susreta je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime