Naslovnica Sport Inter pobjedom nad Cagliariem se približio tituli prvaka Italije

Inter pobjedom nad Cagliariem se približio tituli prvaka Italije

Inter iz Milana približio se svojoj prvoj tituli u Seriji A u posljednjih 11 godina nakon pobjede od 1:0 nad Cagliarijem.

Borbeni Cagliari pružio je tvrd otpor na San Siru, dok je golman debitant Guglielmo Vicario napravio nekoliko lijepih obrana kako bi lidere lige držao na odstojanju.

No, rijedak gol beka Mattea Darmiana sa samo 13 minuta do kraja utakmice konačno je probio otpor protivnika i zapečatio 11. uzastopnu pobjedu u ligi.

Inter je sada na dvanaest bodova od AC Milana koji je na drugom mjestu, sa osam preostalih utakmica.

S tako velikim vodstvom na vrhu tablice, Antonio Conte promijenio je svoj početni sastav za posjet Cagliariju, a Lautaro Martinez i Achraf Hakimi su se odmorili, ali Interova ekipa i pored toga igrala je odličan fudbal sa dosta dobrih prilika.

Christian Eriksen je u prvom poluvremenu imao najbolju odbranu na utakmici. Kada je spasio svoj gol od Danskog veznjaka.

Kako je utakmica odmicala, Inter je počeo izgledati nervoznije. Conte je uveo u igru Martineza i Hakimija. Igrali su važnu ulogu u briljantnom postavljanju šanse za Darmiana, koji je slavio sa igračima sa klupe.

Iako Cagliari ostaje na 18. mjestu, pet bodova iz sigurnosne zone, Interu je potrebno samo 14 bodova iz posljednjih osam mečeva kako bi garantovao osvojio ligu.

Inače, Juventus je u nedjelju pobjedom nad Genovom od 3: 1 održao svoje slabe nade za svoju 10 ligašku titulu zaredom.

Šampioni su ušli u rano vodstvo u 22 minuti zahvaljujući golovima Dejana Kuluševskog i Alvara Morate. Španski napadač dao je gol nakon što je Cristiano Ronaldo pogodio stativu.

xPortal - Inter pobjedom nad Cagliariem se približio tituli prvaka Italije

Međutim, Juventus, u zadnje vrijeme nije uvjerljiv. Pa su gosti uspjeli da se vrate u utakmicu 4 minute nakon pauze nakon što je Gianluca Scamacca zatresao mrežu.

Genova je imala šanse za poravnanje ali su to sve ispromašivali. Weston McKennie ušao je s klupe kako bi bio osigurao  pobjedu 20 minuta prije kraja. Dok je trećeplasirani Juventus nakon 30 mečeva prešao na 62 boda. Juventus sad zaostaje iza AC Milana 1 bod i 12 zaostatka za vodećim Interom.

U međuvremenu, Fabian Ruiz i Victor Osimhen su pogađali za Napoli u pobjedi od 2: 0 u Sampdoriji. Kako bi ostali četvrti i održavali pritisak na prva tri pozicije. Uz gol Sergeja Milinkovića-Savića donio je Laziu pobjedu od 1: 0 u Veroni.

Atalanta je ostala na 4 poziciji pobjedivši Fiorentinu rezultatom 3:2. Najzaslužniji za tu pobjedu je Duvan Zapata. Koji je zapečatio sudbinu Firorentine na 15 poziciji. Roma je ostala na 7 poziciji uz pobjedu nad Bolognom od 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Borya Maroyal.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime