Naslovnica Auto EKSKLUZIVNO: Volkswagen Polo u novom izdanju – prve fotografije

EKSKLUZIVNO: Volkswagen Polo u novom izdanju – prve fotografije

Volkswagenu se (namjerno ili ne ) desio peh i fotografije novog mališana Volkswagen Polo iz B segmenta su procurile dan prije njegove zvanične premijere. Sudeći po onome što smo mogli vidjeti, riječ je o suptilnim korekcijama na modelu koji je najvjerovatnije posljednja generacija Pola.

Zapravo nije riječ o novom modelu, već u ažuriranoj verziji i ono što smo uspjeli da vidimo nije nas previše iznenadilo. U suštini njemački proizvođač je primjenio određene vizuelne korekcije za osvježeni Polo. Te promjene uključuju nešto drugačija prednja svjetla, ali ne onakva kao kod Golfa 8, već su više rezultat evolutivnih promjena u odnosnu na još uvijek aktuelni Polo.

polo

Na prednjem kraju možemo uočiti i LED traku koja spaja prednje farove, te nove i veće usisniek za vazduh. Tu je i izmijenjeni odbojnik.

Što se zadnjeg kraja tiče, promjene su još suptilnije. Osim novih svjetlosnih grupa, tu je i novi odbojnik.

Promjene su zahvatile i enterijer vozila. Ubačena je nova instrument tabla, a ono što od ranije znamo to je da će osveženi Polo dobiti i moderniji informativno-zabavni sistem.

Sačekat ćemo sutrašnju premijeru da bi saznali novosti u vezi sa naprednim aktivni i pasivnim sistemima bezbjednosti, kao i sa motorizacijom. Ne očekuju se neke velike promjene što se tiče palete motora, ali zna se sigurno da 1.6 tdi ide u penziju.

xPortal - EKSKLUZIVNO: Volkswagen Polo u novom izdanju - prve fotografije

Novi Polo će se osloniti na trocilindarske benzinske agregate umjesto toga. Postoje naznake da će Volkswagen ponuditi moguću mikrohibridizaciju kod određenih pogonskih jedinica. Još jedno pitanje je da li će 1.5 TSI dolaziti uz osvježeni Polo, jer je najavljeno da će biti u ponudi za novu Škodu Fabiu.

Njemačko izdanje BussinesInsider-a je tokom prethodnog mjeseca najavilo da je ova generacija Volkswagenovog hečbeka iz B segmenta ujedno i poslednja. Moguće je da će se njemački proizvođač sutra izjasniti detaljnije o tome.

Više iz svijeta automobila možete pronaći ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime