Naslovnica Auto Nissan zapošljava eksperte za miris automobila

Nissan zapošljava eksperte za miris automobila

0
Nissan zapošljava eksperte za miris automobila
Nissan zapošljava eksperte za miris automobila

Ukoliko volite miris Nissanovih automobila, onda biste trebali upoznati čovjeka koji je odgovoran za globalni standard mirisa vozila japanskog proizvođača.

Riječ je o tehničkom ekspertu Ryunosukeu Inu zaduženom za unutrašnjost vozila, odnosno inžinjeru za miris. Mnogi vjerovatno nisu ni znali da postoji ovakav posao, no veoma je važan za ugodan miris unutrašnjosti automobila.

Iako je pomalo čudan, ovaj posao nije lagan. Ryunosukeova priprema za posao počinje dan ranije. On mora izbjegavati jesti hranu s jakim mirisom poput bijelog luka. Nakon što uđe u automobil, smjesti se u uobičajenu poziciju vozača, a potom provjerava miris svakog dijela vozila s tim da se posebno fokusira na vizir, pretinac i svaki dio automobila koji se otvara i zatvara jer takvi dijelovi mogu imati različite mirise. Veoma je važno provjeriti svaku komponentu jer ponekad ima razlike između mirisa komponenti u prednjem i stražnjem dijelu automobila.

Ryunosuke je rekao da je Nissan postavio visok standard mirisa automobila, a ako u nekom slučaju taj standard ne bude dostignut, on mora pronaći izvor neželjenog mirisa i provjeriti informacije dobavljača, kao i napraviti analizu materijala. U nekim slučajevima je potrebno zamijeniti materijal.

On je zadužen za globalni standard Nissanovog mirisa, no miris ipak može varirati u odnosu na regiju. To ovisi od eksperata za miris, ali i od reakcije kupaca.

Više možete pogledati u videu koji slijedi:

Prethodni članakIstraživanje pokazalo da gojaznost djece nije povezana s težinom majke u trudnoći
Naredni članakFerrari uposlenicima dijeli do 12.000€ bonusa

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime