Naslovnica Auto Stiže najmanji opel, u prodaji od iduće godine

Stiže najmanji opel, u prodaji od iduće godine

najmanji opel

OPEL Rocks-e je pred vratima i neodoljiv je.

Minijaturno gradsko vozilo bit će novi najmanji Opel, manji od svega što je Opel do sada nudio. Pritom zaboravite na modele Karl i Adam jer ovo je nešto posve drugačije. Ako vam ipak izgleda poznato, sjetite se da je Opel dio koncerna PSA, čiju tehnologiju koristi. Rocks-e nije izuzetak – to je rebrendirani Citroen Ami.

najmanji opel

A tu je priča poznata. Električni minimalist ima tek 8 KS snažan elektromotor, a u standardnoj konfiguraciji nudi 75 km dosega. Spada u novoustoličeni red SUM vozila ili duže, Sustainable Urban Mobility. Praktično, to je kvadricikl mase tek 425 kg kojem je baterija od 5.5 kWh dovoljna za dnevne aktivnosti u gradu. A onda na punjenje koje traje oko 3.5 sati na standardnoj kućnoj utičnici.

najmanji opel

I ovdje se vrata otvaraju u kontra smjeru, a svega 2.41 m dugi Opel može prevesti do dvije osobe, i to visine preko 1.90 m. Predviđene su različite konfiguracije, a dobra je vijest da ga u Europi mogu voziti i 15-godišnjaci. Ne očekujte čuda jer je brzina limitirana na 45 km/h.

Prodaja kreće već ove jeseni, a ostatak europskih cesta ugostit će ga iduće godine. Nudit će se tri razine opreme, a konačna cijena još nije poznata.

najmanji opel

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime