Naslovnica Biznis Dionice Tesle nastavile gubiti vrijednost

Dionice Tesle nastavile gubiti vrijednost

Dionice Tesle nastavile gubiti vrijednost
Dionice Tesle nastavile gubiti vrijednost

Dionice Tesle su doživjeli dodatni pad jer se nastavljaju problemi vezani za proizvodnju u Kini. To je navelo još jednog analitičara da umanji dvanaestomjesečnu ciljanu cijenu za dionice ovog proizvođača električnih automobila.

“Sa proizvodnjom oko 13.000 automobila sedmično i maržama većim od prosječnih, svaki gubitak proizvodnje u Šangaju sigurno će imati značajan utjecaj na marže i zaradu”, rekao je analitičar Jairam Nathan, koji je svoju ciljnu cijenu dionica Tesle smanjio sa 1150 na 800 dolara.

Donedavno dionice Tesle su se smatrale dionicama sa snažnim rastom. Prošle godine su rasle za više od 50%, a 4. aprila kada je Musk objavio da posjeduje 9,2% dionica Twitera dosegle su cijenu od 1145 dolara po dionici. Od tada su dionice se našle u slobodnom padu, da bi se jučer njima trgovalo po cijeni od 620.57 dolara.

Otkako je Musk otkrio svoj udio na Twitteru, dionice Tesle pale su za 42% u usporedbi s padom od 13% indeksa S&P 500 i 26% pada u diskrecijskom sektoru potrošača S&P 500. Dionice Tesle su sedme najlošije rezultati u S&P 500.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime