Naslovnica Biznis Dionice Twittera doživjele pad

Dionice Twittera doživjele pad

Dionice Twittera doživjele pad
Dionice Twittera doživjele pad

Cijene dionica društvene mreže Twitter doživjele su pad nakon što je Elon Musk odustao od ugovora vrijednog 44 milijarde dolara kojim je trebao da preuzme ovu kompaniju. Obje strane se sada spremaju za pravnu bitku.

U jutarnjem trgovanju na berzi, dionice Twittera su doživjele pad vrijednosti od 7,2% i njima se trgovalo po cijeni od 34,17 dolara po dionici. Ovaj pad vrijednosti je izbrisao oko 2 milijarde dolara tržišne vrijednosti Twittera.

Dionice proizvođača automobila Tesla, koji je u vlasništvu Elona Muska doživjele su puno manji pad i izgubile 0,3% vrijednosti u jutarnjem trgovanju.

Prema tome, dionicama Twittera se trgovalo po puno nižoj cijeni od one koju je u Aprilu ponudio Elon Musk kada je pokušao da otkupi ovu društvenu mrežu. Musk je tada ponudio 54,20 dolara po dionici.

Elon Musk je optužio Twitter da je lažno prikazao podatke o broju lažni računa na mreži, tj. da je broj lažnih profila puno veći od zvanično predstavljenog.

Generalni direktor Twittera Bret Taylor je rekao da će ova kompanija pokrenuti sudski postupak kako bi prisilila Muska da do kraja dovede dogovor o kupovini Twittera i to po cijeni koja je dogovorena u Aprilu. Također, Twitter je odbacio Muskove navode i tvrdi da su lažni korisnici manje od 5% ukupnih korisnika Twittera.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime