Naslovnica Biznis Donald Trump: Elon Musk neće kupiti Twitter

Donald Trump: Elon Musk neće kupiti Twitter

Donald Trump: Elon Musk neće kupiti Twitter
Donald Trump: Elon Musk neće kupiti Twitter

Donald Trump, biviši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, napisao je na društvenoj mreži Truth Social da nema šanse da će najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk kupiti Twitter.

“Nema šanse da će Elon Musk kupiti Twitter po toj apsurdnoj cijeni, posebno nakon što je otkrio da je kompanija većinski bazirana na botovima i lažnim nalozima”, napisao je Trump.

Trump je dodao da ne postoji kazna od milijardu dolara u slučaju odustajanja od kupovine, onda bi Musk davno odustao. Također, pohvalio je Truth Social kao puno bolju mrežu od Twittera.

Inače, Donald Trump je banovan zbog Twittera i u februaru je napravio novu društvenu mrežu Truth Social, ali je tek u ovom mjesecu počeo redovno da objavljuje na ovoj mreži. Kompanija se bori i sa problemom malog broja korisnika.

Elon Musk je u petak objavio da kupovinu Twittera stavlja ne čekanje zbog mogućnosti da umjesto reklamiranih 5%, broj lažnih naloga puno veći. Zbog toga bi se Musk mogao naći u problemu jer stručnjaci smatraju da je time prekršio zakone o zabrani manipulacijom tržištem.

Nakon Muskovog tvita o pauziranju procesa kupovine, vrijednost dionica Twittera je počela da pada i tako se produbila razlika u cijeni između Muskove ponude i stvarne vrijednosti na berzi.

Ovaj tvit je doveo i do spekulacija da se radi o Muskovoj strategiji da se povuče iz dogovora ili u drugom slučaju ponovo otvori pregovore o kupovinu društvene mreže po manjoj cijeni.Inače odgovorni organi u Twitteru su krajem aprila prihvatili Muskovu ponudu za kupovinu ove društvene mreže po cijeni od 44 milijarde dolara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime