Naslovnica Biznis Elon Musk pismeno najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera

Elon Musk pismeno najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera

Elon Musk pismeno najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera
Elon Musk pismeno najavio da bi mogao odustati od kupovine Twittera

Elon Musk mogao bi odustati od svog ugovora vrijednog 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera ako mreža društvenih medija ne pruži podatke o neželjenoj pošti i lažnim računima, upozorio je on danas u pismu ovoj kompaniji.

U pismu stoji da je Twitter jasno prekršio svoje obaveze i da Musk zadržava sva prava da raskine ugovor o kupovini. Ovo je prvi put da je Musk pisanim putem zaprijetio da će odustati od sporazuma umjesto da to napiše na Twitter profilu.

Twitter je ranije umanjio značaj Muskova upozorenja da je dogovor “na čekanju”, tvrdeći da će mu podaci pomoći da se pripremi za vlasništvo nad Twitterom, a ne da provodi analizu i ponovno otvara pregovore.

Ranije u martu, Musk je rekao da će ugovor “privremeno staviti na čekanje”, dok čeka da kompanija dostavi podatke o udjelu lažnih profila.

Samoproglašeni apsolutist slobode govora, Musk je doveo u pitanje tačnost Twitterovih javnih podataka o spam računima koji predstavljaju manje od 5% njegove korisničke baze, tvrdeći da je broj lažnih profila najmanje 20%, prenosi Reuters.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime