Naslovnica Biznis Musk: Mogao bi tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera

Musk: Mogao bi tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera

Musk: Mogao bi tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera
Musk: Mogao bi tražiti nižu cijenu za kupovinu Twittera

Elon Musk je u Miamiju sugerisao da bi mogao tražiti da plati manju cijenu za Twitter, te je izrazio daljnju sumnju o prisustvu lažnih profila na ovoj društvenoj mreži.

Direktor Tesle i najbogatiji čovjek na svijetu je rekao da nije bespredmetno govoriti o tome da umanji svoju ponudu od 54,20 dolara po dionici Twittera (ukupno 44 milijarde dolara). Ova izjava dolazi nekoliko dana nakon što je objavio da je kupovinu Twittera stavio na čekanje.”Ovisi o stvarno puno faktora. Još uvijek očekujem neko logično objašnjenje za broj lažnih ili spam računa na Twitteru i Twitter odbija da nam odgovori. Ovo izgleda kao čudna stvar”, prenio je Muskove riječi Financial Times.

Twitter je više puta u svojim kvartalnim rezultatima tokom godina naveo da je manje od 5% računa na Twitteru neželjni ili lažni računi.

Koristeći izraz koji se može citirati kada kompanije žele promijeniti cijenu ili raskinuti ugovore, Musk je rekao da bi moglo biti “značajno štetno pogrešno navođenje” ako se pokaže da je na Twitteru daleko više od 5% lažnih ili bot profila.

Pravnici su doveli u pitanje može li Musk samo odustati od ugovora ili zatražiti novu cijenu zbog problema sa botovima. Ugovor uključuje i milijardu dolara koju bi Musk morao isplatiti ako odustane, te mogućnost Twittera da aktivira klauzulu da ispoštuje kupovinu po cijeni od 54,20 dolara po dionici.

Dionice Twittera su u ponedjeljak pale za nešto više od 8% i cijena im je iznosila 37,39 dolara po dionici, što je manje nego u trenutku kada je Musk saopćio da je najveći dioničar, prenosi Guardian.

Bivši američki predsjednik Donald Trump je također iznio tvrdnje da Elon Musk neće do kraja izvršiti kupovinu Twittera i da je cijena apsurdna. Trump je inače kao alternativu Twitteru na kojem je banovan osnovao mrežu Truth Social koja se suočava sa brojnim problemima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime