Naslovnica Biznis Zuckerberg rebrendira kompaniju Meta: Otkrijte šta nas to sve očekuje u narednom...

Zuckerberg rebrendira kompaniju Meta: Otkrijte šta nas to sve očekuje u narednom periodu!

0
Zuckerberg
Zuckerberg

“Brzo reagujte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti”, poručio je Mark Zuckerberg zaposlenima u predstavljanju novog pravca kompanije Meta, piše Guardian.

Osim toga, Zuckerberg je predstavio niz novih slogana i promjena u kompaniji koja se prethodno zvala Facebook.

U objavi, koju je podijelio na svojoj Facebook stranici, Zuckerberg je napisao da je Meta sada “metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza”, a ne prvenstveno kompanija fokusirana na društvene medije. Kompanija će, shodno tome, svoje zaposlene ubuduće nazivati “metamates” (u slobodnom prevodu – “meta drugovi”).

Zuckerberg je istakao da želi da reformiše pravila i vrijednosti kompanije, koje nisu ažurirane od 2007. godine. Također je podstakao radnike da se “fokusiraju na dugoročni učinak”.

“Fraza ‘Fokusirajte se na dugoročni učinak’ naglašava dugoročno razmišljanje i podstiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umjesto optimizacije za kratkoročne pobjede”, napisao je u svojoj objavi.

“Trebali bismo prihvatiti izazove koji će imati najveći uticaj, čak i ako se potpuni rezultati neće vidjeti godinama”, dodao je.

Zaposleni se suočavaju s brzim odstupanjem od društvene mreže koja se gradila 17 godina do građenja metaverzuma, koji je većini još uvijek nepoznanica. Inženjeri Instagrama i Facebooka navodno se podstiču da se prijave za poslove u odjeljenjima za metaverzum i virtualnu stvarnost u kompaniji, a Meta je zaposlila hiljade novih radnika iz konkurentskih kompanija – između ostalih, i Appela.

Međutim, ove promjene brinu i zaposlene, kao i akcionarske kompanije. Naime, dionice Mete doživjele su historijski pad nakon posljednjeg poslovnog izvještaja, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti kompanije.

Uprkos historijskom padu, Zuckerberg je ostao nepokolebljiv u svom uvjerenju da je metaverzum ključni projekt kompanije (uostalom, u njega je već uložio 10 milijardi dolara).

“Uvjeren sam da je ovo pravi put za kompaniju”, poručio je Zuckerberg investitorima u kompaniji.

Prethodni članakTajna grobnica kineskog cara krije još 20 terakota vojnika, moglo bi ih biti mnogo više
Naredni članakBiden će organizirati sastanak sa saveznicima oko ukrajinske krize

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime