Naslovnica Koronavirus Mađarska ublažava mjere, stopa vakcinisanja veća od 40 posto

Mađarska ublažava mjere, stopa vakcinisanja veća od 40 posto

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je rekao da će se dijelovi uslužnih djelatnosti ponovno otvoriti prema rasporedu u subotu jer stopa vakcinacije protiv covida-19 prelazi 40 posto te dodao da će se polako usredotočiti na ekonomski rast koji počinje.

Prema worldometers.info, Mađarska ima najveći kumulativni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa po glavi stanovnika, no treći val epidemije polako se povlači.

Spektar usluga koje će se ponovno otvoriti uključivat će hotele, zatvorene restorane, kazališta, kina, teretane, sportska igrališta, bazene, muzeje, knjižnice i zoološke vrtove, rekao je Orban, potvrđujući ranije planove.

Orban koji je uz kritike Bruxellesa i domaćih političkih protivnika uvezao cjepiva iz Kine i Rusije koja EU još nije odobrio, rekao je za javni radio da u zemlji postoji dovoljno doza da se vakcinišu svi koji su se prijavili za vakcinisanje.

Velik prirast umrlih

“vakcine su poput pancirnog prsluka”, rekao je premijer za državni radio. “Sad imamo po jedan za svakoga, molim vas, dođite i navucite ga kako virus ne bi imao koga napasti”, pozvao je Orban.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime